Home > Wijkverpleging >

Wat is wijkverpleging?

Dit is een verzamelnaam voor zorg die buiten het ziekenhuis of de zorginstelling valt. Ook Royal Care biedt deze vorm van zorg. Ons doel is om zelfstandig wonende ouderen zodanig zorg te bieden dat verhuizing kan worden uitgesteld of worden voorkomen.

Wijkverpleging van Royal Care

Royal Care biedt al deze zorg in de door u gewenste omgeving. Onze betrokken en gemotiveerde professionals staan 24 uur per dag 7 dagen per week voor u klaar.

Voor wijkverpleging, huishoudelijke zorg en/of begeleiding kunt u op ons rekenen in de regio’s: ’t Gooi en Kennemerland.

Onze extramurale zorg diensten:

  • Respijtzorg
  • ambulante zorg
  • dementiezorg
  • mantelzorg
  • ouderenzorg
  • wijkverpleging

Zorgaanvraag en vergoeding

Persoonlijke begeleiding en wijkverpleging wordt geregeld vanuit de Zorgverzekeringswet. Om aanspraak te maken op deze vorm van zorg kunt u een aanvraag indienen bij uw zorgverzekeraar. Wilt u advies of ondersteuning bij dit proces? Neem gerust contact  met ons op!

Let op: sinds 2015 heeft de gemeente meer verantwoordelijkheid gekregen over het bepalen van de juiste zorg. De voorwaarden zijn vastgelegd in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De gemeente, zorgverzekeraar en wijkverpleegkundige werken met elkaar samen, waardoor het voor kan komen dat de vergoedingen van zorg van elkaar verschillen.

Heeft u vragen over de vergoeding van de extramurale zorg? Of wilt u een afspraak maken voor een zorgplan die geheel aansluit bij uw wensen? Neem dan gerust, en geheel vrijblijvend, contact met ons op.

Zorg zoals wij dat zouden willen

Wat houdt dat in?

Ook voor de extramurale zorg die Royal Care aanbiedt geldt ons motto dat we zorg bieden zoals we die zelf zouden willen ontvangen. Doordat we dit als leidraad zien in ons aanbod kunt u rekenen op deskundigheid en kwaliteit, gecombineerd met oprechte en persoonlijke aandacht. Altijd.

Wij bieden ook

paliatieve-zorg

Palliatieve
thuiszorg

Palliatieve zorg is bedoeld voor mensen, die in de laatste fase van hun leven, behoefte hebben aan -meer dan alleen- professionele zorg. Volgens Royal Care is het doel van deze vorm van zorg dan ook om zo lang mogelijk geheel naar eigen wens en behoefte te leven.

overbruggingszorg

Overbruggings
thuiszorg

Heeft u voorkeur voor een zorginstelling, maar staat u op een wachtlijst? Royal Care levert tijdelijke zorg op elk gewenst moment. Tevens zorgen wij ervoor dat, tijdens deze ‘overbruggingsperiode’, er nauw contact bestaat met uw contactpersoon bij de zorginstelling.

particuliere-zorg

Particuliere
thuiszorg

Particuliere zorg houdt in dat u bepaalt welke zorg u nodig heeft en wenst te ontvangen. Er is niemand die over uw schouder meekijkt. Dit betekent tevens dat u vrij bent in het kiezen van de zorgaanbieder.

  • thuiszorg-blaricum

Neem contact met ons op

Bij ons bent u verzekerd van een persoonlijke benadering en toegankelijke, betrouwbare ondersteuning. In het intakegesprek worden uw zorgbehoeften geïnventariseerd en onze dienstverlening optimaal op uw wensen en behoeften afgestemd. U krijgt een vaste medewerker van Royal Care toegewezen, die uw situatie kent en uw zorg coördineert. Aarzel niet te bellen, wij staan u graag te woord: 035 – 533 45 85.