Home > Particuliere thuiszorg >

wat-is-particuliere-zorg

Wat is particuliere thuiszorg?

Particuliere thuiszorg begint waar reguliere zorg stopt. De discussie over wat de overheid of uw verzekering als ‘noodzakelijke zorg’ ziet en wat voor u als noodzakelijk wordt ervaren lijkt vaak eindeloos. Reguliere thuiszorg is niet altijd toereikend. Vandaar dat er veelal voor een combinatie van beide wordt gekozen. Dit houdt in dat u bepaalt welke zorg u nodig heeft en wat u wenst te ontvangen.

Particuliere thuiszorg van Royal Care

Financiële ondersteuning vanuit PGB

Om ervoor te zorgen dat de zorgkosten niet geheel voor uw rekening zijn, kunt u aanspraak maken op een Persoons Gebonden Budget (PGB) uit de Wet langdurige zorg (Wlz)

Wanneer u langdurige intensieve zorg nodig heeft, kunt u, of uw huisarts, een Wlz-indicatie aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Besluit het CIZ dat u recht heeft op zorg? Dan kunt u zorg thuis ontvangen met een persoonsgebonden budget. Hiermee kunt u zelf uw zorgverleners kiezen en uw zorg inkopen. Een persoonsgebonden budget vraagt u aan bij het zorgkantoor, uw zorgverzekeraar of uw gemeente. Waar u moet zijn, hangt af van de zorg die u nodig heeft. Op deze site van de rijksoverheid vindt u meer informatie over het aanvragen van een Persoons Gebonden Budget. Bij eventuele vragen hierover kunt u gerust contact met ons opnemen.

Overleg met ziekenhuis en huisarts

Royal Care stelt prioriteit aan een veilige zorgsituatie en medicatiegebruik. Daarom onderhouden wij nauwkeurig contact met uw huisarts, specialist en apotheek. Lees hieronder het protocol waar wij bij zijn aangesloten.

Zorg zoals wij dat zouden willen

Wat houdt dat in?

Ook voor de particuliere thuiszorg die Royal Care aanbiedt geldt ons motto dat we zorg bieden zoals we die zelf zouden willen ontvangen. Doordat we dit als leidraad zien in ons aanbod kunt u rekenen op deskundigheid en kwaliteit, gecombineerd met oprechte en persoonlijke aandacht. Altijd.

Wij bieden ook

paliatieve-zorg

Palliatieve
thuiszorg

Palliatieve zorg is bedoeld voor mensen, die in de laatste fase van hun leven, behoefte hebben aan -meer dan alleen- professionele zorg. Volgens Royal Care is het doel van deze vorm van zorg dan ook om zo lang mogelijk geheel naar eigen wens en behoefte te leven.

overbruggingszorg

Overbruggings
thuiszorg

Heeft u voorkeur voor een zorginstelling, maar staat u op een wachtlijst? Royal Care levert tijdelijke zorg op elk gewenst moment. Tevens zorgen wij ervoor dat, tijdens deze ‘overbruggingsperiode’, er nauw contact bestaat met uw contactpersoon bij de zorginstelling.

extramurals-zorg

Wijkverpleging

Dit is een verzamelnaam voor zorg die buiten het ziekenhuis of de zorginstelling valt. Ook Royal Care biedt deze vorm van zorg. Ons doel is om zelfstandig wonende ouderen zodanig zorg te bieden dat verhuizing kan worden uitgesteld of worden voorkomen.

  • thuiszorg-blaricum

Neem contact met ons op

Bij ons bent u verzekerd van een persoonlijke benadering en toegankelijke, betrouwbare ondersteuning. In het intakegesprek worden uw zorgbehoeften geïnventariseerd en onze dienstverlening optimaal op uw wensen en behoeften afgestemd. U krijgt een vaste medewerker van Royal Care toegewezen, die uw situatie kent en uw zorg coördineert. Aarzel niet te bellen, wij staan u graag te woord: 035 – 533 45 85.